Dit Plankebords Design

Dit Plankebords Design
9. januar 2020 Gry
I Inspiration

Dit Plankebords Design

Hos StampesPlanker bliver bordene skræddersyet.

Det vil sige mål og udseende er helt op til dine behov og ønsker, og på den måde bliver dit plankebord helt unikt. Hvor nogle har helt specifikke forestillinger til hvordan bordet skal se ud, kan andre godt være i tvivl om hvad der egentlig er bedst. Her kommer et par anbefalinger fra vores side, på hvordan i får det bedste plankebord.

Bordben med tyngde

Der er naturligvis mange forskellige design af bordben, men det som Plankevennerne på værkstedet anbefaler, er vores trapez bordben. Udover at have et rustikt, enkelt og flot look, så er disse ben de meste stabile. Hvert ben vejer 20 kg, og deres tunge vægt gør at de holder godt på selve plankerne. Selve trapez formen gør også at man nemt kan sidde med et bordben mellem benene, hvis man en dag skulle presse en del gæster sammen. Herfra har man også 2 farve muligheder. Hvis man er til det lidt rå og rustikke look, så kan man få stålbenene som de er, altså i en grå rå farve. Hvis man hellere er til det lidt mere enkle, så fås benene også med en mat sort lak henover, så de passer til det hele.

Èn eller flere planker?

Ja… Her har man måske flere præferencer, men det kan have betydning i forhold til længden af dit nye plankebord. Hos StampesPlanker har vi gjort brug af flere planker sammen, da plankerne har det med at støtte hinanden, så de bedre kan holde på tyngden af hele bordet. Ved f.eks. et langt spisebord på 3 m med blot én planke, kan man risikere at midten af bordet vil begynde at buge nedad. Men har man flere planker sammen, vil de kunne holde hinanden oppe ved hjælp fra både de tunge bordben, og nogle små dominobrikker som bliver flæset indimellem hver planke. Og på den måde får du altså det mest stabile plankebord som overhovedet muligt.

Hvilken størrelse skal du gå efter?

Længden og bredden på dit nye bord kommer selvfølgelig helt an på hvor stor en familie i er, hvor meget plads i har, eller om i måske er et par som nyder at holde nogle store middage. Hos os er dit bord helt skræddersyet efter dine behov, altså bestemmer du fuldstændig selv hvor langt det skal være. Nogle nøjes med et enkelt tomandsbord med en længde på blot 90cm, hvor andre gerne vil have fyldt spisestuen ud med et bord på 3 meter. De klassiske mål er en længderne på 160cm, som er et firemandsbord, et seksmandsbord på 200cm og ottemandsbord på 240cm. For at være sikker på at længden er korrekt og passer til dine stole, skal du måle stolenes bredde når de står ved siden af hinanden, og derefter lægge 40 cm til. Så er du sikker på at stolene kan komme ind mellem benene på bordet.

Når det kommer til bredden, har vi 3 valgmuligheder. Til de med lidt mindre plads i stuerne, kan man vælge en bredde på 75 cm, som er 3 planker á 25 cm. Hvis man gerne vil have et dejligt bredt bord, kan man også vælge bredden på 100 cm, som består af 4 planker á 25 cm. Og er de to enten for smalle eller for brede, jamen så har vi også den klassiske 90 cm bredde. Her har man 3 planker á 30 cm. Det er også bredden på 90 cm vi kan anbefale, hvis man gerne vil have lidt struktur i bordopdækningen. Her har man nemlig én planke til service i begge sider, og midter-planken til enten menuen eller en masse flot dekoration. 

Vi lytter til dine ønsker, og er du i tvivl om hvorvidt vi kan lave det du lige står og mangler, så kom endelig og besøg os i et af vores showrooms, hvor vi står klar til at kunne rådgive dig til dit nye plankebord

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*