Dit Plankebords Design

Dit Plankebords Design
9. januar 2020 Gry Stampe
I Inspiration

Dit Plankebords Design

Du bestemmer helt selv hvordan dit nye plankebord skal se ud! Vi ved at det kan du hos mange! Men her har vi også mange forskellige oliefarver, som du kan vælge imellem, så du får det præcis, som du gerne vil have det!

Uanset hvad, så er hver planke altid unik – og selvom du køber to ting; såsom et spisebord og et sofabord, så kan det aldrig blive helt ens. Vi kommer ret tæt på, og laver olieringen samtidig, men det er det der gør, at alt er unikt, og det der skaber en god dynamik i dit hjem. 

Når du skal designe dit nye plankebord, så har vi disse anbefalinger:

Bordben med tyngde

Den vigtigste anbefaling er valget af ben! Det gælder uanset, hvor du køber dit nye plankebord. Benene er vigtige, og de skal kunne holde til noget. 

Der er naturligvis mange forskellige design af bordben, men det som Plankevennerne på værkstedet anbefaler, er vores trapez bordben. Udover at have et rustikt, enkelt og flot look, så er disse ben de meste stabile. Hvert ben vejer 20 kg, og deres tunge vægt gør at de holder godt på selve plankerne. Selve trapez formen gør også at man nemt kan sidde med et bordben mellem benene, hvis man en dag skulle presse en del gæster sammen. 

Du kan vælge imellem to trapezben: 

  • Rå stålben
  • Sortbehandlede stålben

 

 

Holder plankerne på plads

Hvis man er til det lidt rå og rustikke look, så kan man få stålbenene som de er, altså i en grå fed og rustik rå farve. Hvis man hellere er til det lidt mere enkle, så fås benene også med en mat sort lak, så det passer til det mere stilrene hjem. 

Hvorfor er benene vigtige? Det er de fordi de holder plankerne på plads, og samtidig også er med til at ”spænde” plankerne op, så det ikke buer ned på midten! Plankerne er nemlig samlet med domino-brikker – eller nogle kalder dem fisk – kært barn mange navne. Det betyder, at plankerne tager kraften fra hinanden, og den ”kraft” bliver så ”spændt ud” så plankebordet ikke buer ned på midten, selvom du har et plankebord, som er 3 m langt. 

Jævne planker

Det næste du skal være opmærksom på, når du køber et plankebord er, at der er brugt disse domino-brikker eller fisk. Det er små brikker, som fræses ind i siderne af planken. Med disse brikker mindskes vridninger i træet, og plankerne forbliver plan i forhold til hinanden. Det betyder, at uanset om træet giver sig, så vil bordpladen forblive plan, så du altid kan sætte et glas på hele bordpladen, og ikke bare de enkelte planker.

Længde på plankebordet

Anbefaling, eller næste ting du skal tænke over, er selvfølgelig længden på dit nye plankebord. 

Det kommer selvfølgelig helt an på hvor stor en familie i er, hvor meget plads i har, eller om i måske er et par som nyder at holde nogle store middage. Hos os er dit bord helt skræddersyet efter dine behov, altså du bestemmer altså fuldstændig selv hvor langt det skal være. Nogle nøjes med et enkelt tomandsbord med en længde på blot 90 cm, hvor andre gerne vil have fyldt spisestuen ud med et bord på 3 meter. 

De klassiske mål er: 

  • 160cm, som er et firemandsbord, 
  • 200cm, som er et seksmandsbord.
  • 240cm, som er et ottemandsbord. 

For at være sikker på at længden er korrekt og passer til dine stole, skal du måle stolenes bredde når de står ved siden af hinanden, og derefter lægge 40 cm til. Så er du sikker på at stolene kan komme ind mellem benene på bordet.

Bredden på plankebordet

Bredden er næste ting du skal tage stilling til . Vores standard bredde er 90 cm, hvilket er vores anbefaling. Det består nemlig af tre brede planke. Her har man nemlig én planke til service i begge sider, og midter-planken til enten menuen eller en masse flot dekoration.

Vi har dog to andre muligheder:

  • Til de med lidt mindre plads i stuerne, kan man vælge en bredde på 75 cm, som er 3 planker á 25 cm.
  • Hvis man gerne vil have et dejligt bredt bord, kan man også vælge bredden på 100 cm, som består af 4 planker á 25 cm. Og er de to enten for smalle eller for brede, jamen så har vi også den klassiske 90 cm bredde.

Vi lytter til dine ønsker, og er du i tvivl om hvorvidt vi kan lave det du lige står og mangler, så kom endelig og besøg os i et af vores showrooms, hvor vi står klar til at kunne hjælpe dig med alle dine spørgsmål.

København K

Store Kongensgade 67

1264 København K

Mandag – fredag 10.00 – 17.30

Torsdag 10.00 – 19.00

Lørdag 12.00 – 16.00

Dalmose

Hovedgaden 19

4261 Dalmose

Åbent i showroom efter aftale

Skriv/ring til 22 29 05 55

Århus

Stenagervej 2

Risskov Århus

Lørdag 10.00 – 14.00

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*