Keramik & bord opdækning

Keramik & bord opdækning
1. februar 2020 Gry Stampe
I Inspiration

Keramik og opdækning

Keramikeren fra Lønstrup

Plankeborde er ikke det eneste som er unikt fremstillet hos StampesPlanker. Vi har også en masse smuk keramik som bliver lavet på en helt speciel måde, for at det får et rustikt look som passer perfekt til dit plankebord.

Vores keramik er lavet af ingen ringere end Dorthe Visby, som har mange års erfaring med hvad hun kan præstere med to hænder og noget ler. Alt dette foregår selvfølgelig i byen hvor (næsten) alt keramik foregår, nemlig i Lønstrup i Nordjylland. Her laver Dorthe både små og store fade, og en masse tallerkner. Hun benytter sig af nogle kendetegnende fremstillingsmetoder, som netop gør at keramikken får dette specielle rå look, som er så fedt til et plankebord.

Dorthe starter med at kaste leret hen ad bordet, for at give det dens unikke struktur og design. Og herefter benytter hun sig af det som kaldes rakuglasur teknikken, hvor leret først bliver brændt i en elektrisk ovn på intet mindre end 1130 grader – puha. Når det så er klar til at blive afkølet, kommer hun det rødglødende ler ned i en tønde, hvori der bliver lagt savsmuld og halm, og med den høje temperatur, er der ikke noget at sige til, at dette vil antænde.

 

 

Rakuglasur teknikken

Med ilten fra leret og glasuren, vil forbrændingen så starte, og denne proces kaldes for reduktion, og det er den som har den helt afgørende indflydelse på glasurens og lerets farve for det endelige resultat. Denne forbrændingsmetode, er det karakteristiske ved rakuglasur teknikken, og skaber altså det helt unikke og fantastiske rå look til keramikken.

Den rå farve som tallerknerne og fadene ender med, er den naturlige farve fra leret. Der bliver altså ikke anvendt andet hertil, udover halmen og savsmuldet som giver keramikken den endelige farve. Måden er også med til at skabe en hårdfør keramik, så de kan klare alt – også opvaskemaskinen!

Så hvis du også står og er i tvivl om hvilken service der kan passe til dit plankebord, så tag endelig et godt kig på vores tallerkner og fade, som keramikeren fra Lønstrup har fremstillet – for det spiller så fedt sammen med looket i et plankebord!

 

Besøg vores showrooms

København

Store Kongensgade 67
1264 København K

Tirsdag – fredag kl.10–17:30
Torsdag kl.10-19
Lørdag kl.12-16

Dalmose

Hovedgaden 19, 4261 Dalmose

Åbent i showroom efter aftale
Skriv/Ring til 22290555

Århus

Stenagervej 2, Risskov i Århus

Lørdag kl.10-14

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*